Niet te stoppen koppen: Isa Lakeman

Niet te stoppen koppen: Isa Lakeman

Isa Lakeman heeft afgelopen jaar op tienjarige leeftijd de jongerenprijs Gooise Meren gewonnen. Voor de Swim to fight cancer haalde zij als jong zwemtalent meer dan €5000 op. Wij zijn natuurlijk super benieuwd naar wat haar drijft en hoe zij zoveel geld bij elkaar gezwommen heeft!

Waarom deed je mee aan Swim to fight cancer? 

Nadat mijn oma afgelopen jaar aan kanker overleed, heb ik besloten om mee te doen aan ‘Swim to fight cancer’. Mijn oma kon ik helaas niet meer redden, maar ik besefte mij, dat als ik genoeg geld op zou halen, ik andere mensen misschien wel beter kon maken. Ik vind zwemmen erg leuk om te doen, maar om 500 meter in de Vecht te kunnen zwemmen, ben ik wel onwijs hard gaan trainen. Uiteindelijk heb ik in totaal €5107 euro opgehaald! Dit bedrag was het trainen voor mij meer dan waard! Naast deze prestatie won ik ook nog eens geheel onverwacht de jongerenprijs van de gemeente Gooise Meren. 

Hoe sta jij tegenover goede doelen? 

Ik wil zelf graag veel meer gaan doen voor goede doelen. Ik realiseer mij heel goed dat ik het zelf in het Gooi erg goed heb, terwijl andere mensen het helemaal niet altijd zo goed hebben. Daarom vind ik dat juist ik voor deze mensen wel iets terug kan doen. Nu heb ik natuurlijk 500 meter door de Vecht gezwommen, maar het lijkt mij bijvoorbeeld ook super tof om, als ik wat ouder ben, een keer het kanaal over te zwemmen om geld op te halen voor kanker. Aan de andere kant lijkt het mij ook heel leuk om dingen voor goede doelen te organiseren die niks met zwemmen te maken hebben, maar waarmee ik op een compleet andere manier iets goeds kan doen. Zo wil ik mij, naast de strijd voor kanker, bijvoorbeeld ook nog inzetten voor armoede, milieuverandering en het feit dat iedereen naar school moet kunnen gaan. 

Tip van Isa: Doe iets voor een ander!

Greta Thunberg is voor mij een groot voorbeeld. Ze is super lekker bezig en doet er alles aan om haar boodschap duidelijk te maken. Voor mij is zij dus zeker een succesvol voorbeeld! Zelf zou ik dan ook aan iedereen willen meegeven dat je iets goeds moet doen voor een ander. We hebben het in het Gooi allemaal heel goed en kunnen daarom echt wel wat tijd of geld vrijmaken voor een goed doel! 

Deel dit via: