Heb jij ook een goed idee?

Faalkanaal

Prestatiedruk, wie kent het niet? Miljoenen mensen ervaren het, herkennen het of kennen iemand uit de omgeving die ermee dealt. Jongeren uit ‘t Gooi zijn hier zeker geen uitzondering op. In onze dagelijkse levens worden we constant geconfronteerd met de talenten, skills en succesverhalen van anderen. Het lijkt alsof alles altijd perfect gaat en alsof niemand fouten maakt. Toch realiseren veel mensen zich niet dat het vaak alleen de hoogtepunten zijn die we met onze omgeving delen. Want ja, wie zet er nou zijn grootste baaldag of blunder online? 

Nou, dat doen wij! Wij zijn drie jonge meiden, Marit, Luna en Cheyenne. Nog niet zo lang geleden zijn ook wij met enige regelmaat in contact gekomen met prestatiedruk en onzekerheden. Gelukkig weten wij nu dat falen heel normaal is. Deze boodschap willen wij dan ook overbrengen aan jongeren in dezelfde situatie. Op het FaalKanaal maken wij falen de normaalste zaak van de dag. Het FaalKanaal is een Instagramaccount waar wij verschillende faal content plaatsen, waaronder BOEIE!, Failmail en Successtories. In BOEIE! reageren verschillende jongeren op blunders van anderen. Hierin laten wij zien dat deze acties voor een ander helemaal niet als een faal overkomen. In de Failmail reageren wij zelf op meer dan 20 verschillende ingezonden faalverhalen van jongeren en in de successtories delen succesvolle mensen hun grootste blunder om jongeren in te laten zien dat ook zij in hun verleden meerdere malen gefaald hebben.  

Niet alleen op Instagram, maar ook op straat hebben wij jongeren uit hun comfortzone gehaald door hun vuile was buiten te hangen. In het centrum van Bussum hebben wij een waslijn gecreëerd, waar wij mensen hun grootste blunders en faalacties lieten opschrijven. Hiermee laten wij aan de omgeving zien dat falen menselijk is, dat we er om kunnen lachen, en er bovendien van kunnen leren. Door fouten maken normaal te maken, hopen wij het idee van altijd maar topprestaties moeten leveren te doorbreken: prestatiedruk zorgt vaak voor psychische klachten, stress en burn-outs. Daar zit toch niemand op te wachten!

Thema: Prestatiedruk
Fase: Afgerond