Heb jij ook een goed idee?

Addiction Lab

Verslavingen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je verslaafd zijn aan dingen als roken, gamen, alcohol, eten, en medicijnen, maar ook aan iets als stenen eten. Ja echt. Het bestaat.
Waar iemand ook verslaafd aan is, 1 ding is altijd hetzelfde: voor mensen die dicht bij de verslaafde staan, is het rond-uit kut (pardon my french).

Om meer begrip te creëren voor de mensen om een verslaafde heen, is Addiction Lab opgezet. Een educatieve YouTube serie waarin presentator Jonas iedere keer een nieuwe verslaving in kaart brengt en onderzoekt wat dit met de omgeving doet. Natuurlijk doet hij dit niet alleen. Hij krijgt hulp van zijn vlotte, maar beetje domme sidekick en de super slimme professor die voor hem de feitjes op een rij heeft.

De jonge makers van Addiction Lab willen hun serie laagdrempelig houden, zonder aan de ervaringen en belevingswereld van hun gasten voorbij te gaan. Zo lukt het ze om dit moeilijke onderwerp bespreekbaar te maken. Zie de pilotaflevering hierboven.

Thema: Omgeven door verslaving
Resultaat: Pilotaflevering
Fase: Afgerond