Meet & Greet met nieuwe stagiaire Frederique

Meet & Greet
Mijn naam is Frederique de Zeeuw en ik ben een marketing student van MBO Amersfoort die momenteel stage loopt bij STAD Gooi. Jaja ik ben de nieuwe stagiaire. Ik ben 18 jaar oud en werk bij de Albert Heijn als caissière in Huizen. Mijn hobby’s zijn lezen en schrijven. Daarnaast houd ik van voetballen, skiën en met mijn beste vriendin over jongens roddelen.

Reading & Writing
Ik ben begonnen met lezen toen ik in mijn middelbare school een boekverslag moest maken voor het vak Nederlands in de tweede klas. Ik haatte lezen. Dit was ook niet mijn eerste boekverslag, dus ik was van plan om de samenvatting te lezen op internet en er een verslag van te maken zoals ik altijd deed zoals elke puber. Het veranderde alleen toen ik een boek had gepakt die mij daadwerkelijk aansprak (de IJzerkoning van Julie Kagawa). Ik kan me niet herinneren of ik het boek heb weggelegd of aan één stuk door heb gelezen tot de laatste bladzijde, maar sindsdien houd ik van lezen. Natuurlijk heb ik de andere delen ook gelezen in dezelfde week. Mijn voorkeur qua genre is voornamelijk Young Adult, fantasy.

Momenteel lees ik nog steeds heel veel boeken (mijn hele boekenkast zit vol en mijn bureau begint ook vol te liggen), maar helaas minder als eerst doordat ik er weinig tijd voor heb of liever game, aangezien ik ook een gamer girl ben die ook van Netflix houdt. Volgens mijn moeder zou ik ook in de filmwereld kunnen gaan werken, aangezien ik bijna elke film heb gezien en vaak al hoor welke film ze aan het kijken is door bepaalde zinnen of acteur stemmen. Daarnaast ben ik ook bezig met mijn eigen boek uit te werken en met het verhaal.

Typemachine

Internship
Van school moest ik 10 weken stage lopen voor mijn praktijkonderdeel van mijn opleiding, waardoor ik uitkwam bij STAD gooi. Het is lekker dichtbij en eigenlijk het enige bedrijf dat mij echt aansprak. Dit kwam door hoe gezellig de site, Instagram en hun projecten eruit zagen. Ook omdat ik het gevoel had dat ik hier meer kon schrijven in plaats van alleen met marketing bezig te zijn. Immers heb ik wel 5 weken gewacht met bellen door uitstelgedrag waardoor ik in de stress raakte als ik niet werd aangenomen en mijn geluk testte, but here I am!

Heeeel eerlijk gezegd interesseert mijn opleiding me niet heel erg, aangezien ik schrijfster wil worden. Stage leek mij dan dus ook echt niets, aangezien ik er dan echt in de praktijk mee aan de slag moest gaan, maar gelukkig mag ik voornamelijk schrijven bij STAD. Het is ook niet een bedrijf zoals elk ander bedrijf, wat mij aanspreekt aangezien ik liever creatief bezig ben in een bedrijf waar ik mij kan uiten. Dat gevoel heb heel erg bij STAD waardoor ik mij hier momenteel helemaal op mijn plek voel.

Wat ik hoop te leren in mijn stage is dat ik weet hoe ik een project moet starten, welke benodigdheden ik daarvoor nodig heb en hoe ik het afmaak. Ik ken mezelf, ik begin ergens aan maar maak het uiteindelijk nooit af. STAD helpt je daarbij als je zelf een project of idee hebt, dus leek mij het heel interessant om hier stage te gaan lopen. Het past ook bij mij, aangezien ik natuurlijk zelf bezig ben met een eigen boek waardoor ik kan leren hoe je dat bijvoorbeeld kan promoten of hulp bij kan krijgen indien nodig.

Future plans
Na mijn opleiding wil ik heel graag een tussenjaar nemen en naar het buitenland gaan om een jaar te werken terwijl ik Engelse literatuur studeer. Ik heb nog geen idee waar, ik ga mezelf verrassen met Canada, Amerika, Engeland of Australië. Wellicht ga ik als ik terugkom in Nederland nog een HBO opleiding doen voor Engels docent op de middelbare school of dit in het buitenland doen als ik besluit om daar te blijven (ik vind Nederland maar saai).

Mijn droom is om een eigen bibliotheek in mijn huis te hebben zodat ik elke dag kan lezen en nieuwe ideeën op kan doen voor mijn eigen toekomstige boeken. Ik hoop dat anderen door mijn blog ook iets gaan doen met hun passie, zoals het mijne schrijven is.

Deel dit via:
Redactie