koffietentHeb jij ook een goed idee?

BIENI’S

Op dit moment is er eigenlijk 1 plek in Bussum die veel jongeren aan trekt, en dat is de macdonalds. Daarom wil ik Bieni’s opzetten: een pop-up koffietentje in het centrum van Bussum. Bij Bieni’s kun je gezellig met je vrienden koffie drinken, je huiswerk maken, wat lekkers eten en genieten van jonge muzikanten en zangers die komen optreden.

Bieni’s is speciaal opgezet voor jongeren, rond de 15/16, dus net zo oud als ik. Oudere mensen mogen er natuurlijk ook wel komen maar we richten het zo in dat vooral jonge mensen het leuk vinden. Die inrichting is licht, kleurrijk en vooral heel gezellig. Aan de muur wil ik kunst hangen van jongeren uit de buurt zodat zij ook een kans hebben om aan anderen te laten zien wat ze kunnen (maken).

Bieni’s heeft een huiskamersfeer waardoor het meteen chill voelt. Dat is belangrijk want niet iedereen kan thuis met zn vrienden zitten. Dan moet je dus buiten op straat met elkaar afspreken en dat is niet altijd gezellig en in de winter ook koud. Bieni’s is dus een leuke plek om met je vrienden te chillen, maar het is meer dan dat. Bij Bieni’s kun je ook je (maatschappelijke) stage lopen. Voor jongeren is het soms moeilijk om een stage plek in de buurt te vinden, daarom is dit handig voor jongeren uit Gooise Meren.

Ik mis zelf echt variatie in het centrum, heb niet echt een leuke plek om naar toe te gaan. Dus wil ik zelf iets op gaan zetten want ik denk dat er meer mensen van mijn leeftijd zijn die iets missen in Bussum en dit leuk zouden vinden. Ik krijg altijd te horen dat ik plekken en dingen heel gezellig kan maken en ik vind gezelligheid ook heel belangrijk en daarom wil ik al mijn ideeen nu in Bieni’s gaan stoppen. Het is altijd al mijn grote droom geweest om zelf een horeca tent op te zetten dus nu ga ik gewoon hard aan mijn droom werken en Bieni’s starten!