Heb jij ook een goed idee?

MOI Diner

Tijdens het My Own Identity Diner kwam een bont gezelschap van jongeren samen om elkaar te leren kennen, zichzelf te kunnen uiten en samen te genieten van een heerlijke maaltijd. Hoewel iedereen aan tafel anders was (andere gewoontes, geaardheid, sekse, religie of culturele achtergrond) hadden ze 1 grote overeenkomst. Allen worden ze door de samenleving, media of zichzelf in een hokje geplaatst: homo, buitenlander, gehandicapte, vluchteling, kakker, hollander, alto, etc. Tijdens het My Own Identity Diner wilde de jongere die dit heeft georganiseerd (Joost), zelf samen met alle andere aanwezige jongeren uit deze hokjes stappen en juist de individuele verschillen en identiteiten op positieve wijze benadrukken! Eigen identiteit, los van je seksuele voorkeur of andere ‘hokjes’ waar je eventueel in bent geplaatst, stond bij dit diner centraal. Een plek aan tafel betekende dat je er voor open staat om jongeren vanuit andere culturen en/of achtergronden te ontmoeten.

Iedereen aan tafel kreeg de ruimte om zijn identiteit te uiten door zijn of haar talent in te zetten: er waren muzikale en inhoudelijke optredens. Jongeren maakten muziek, zongen, dansten, rapten of lieten door middel van filmpjes zien wat hun passie was of waar ze goed in waren. Sommigen droegen hun zelfgemaakte kleding, de menukaartjes waren gemaakt worden door iemand die goed was in grafisch vormgeving, en ga zo maar door. Het bonte gezelschap bestond uit een groep jongeren die allen iets in willen brengen om met hun identiteit/anders zijn, weer anderen te inspireren en de wereld te verbeteren. Tijdens het My Own Identity Dinner heeft Joost 40 nieuwe wereldverbeteraars met elkaar gematcht en er voor gezorgd dat zij elkaar kunnen inspireren en verder helpen.

Hier een voorproefje van wat foto’s, meer daarvan vind je op onze Facebookpagina!