Fietstour Vitus Naarden!

Morgen is het zover voor ongeveer 100 jongeren van het Vitus Naarden, zij gaan namelijk door Gooise Meren heen fietsen op bezoek bij allemaal verschillende organisaties. De meeste organisaties zijn al wel bekend bij de jongeren maar wat ze nou precies doen is vaak nog een raadsel. Daarom heeft Versa Welzijn samen met het Vitus Naarden een leuke en interessante fietstocht georganiseerd, waar de jongeren alle informatie over deze organisaties te weten komen.

Waar gaan de jongeren zowel langs:

Jongeren werk Versa Welzijn:

Door middel van activiteiten en interventies wilt het jongerenwerk een verschil maken voor het individu maar ook echt voor jouw buurt. We bezoeken de hangplekken op straat en komen regelmatig op scholen, sportverenigingen etc. Ook geven wij voorlichtingen en voeren wij coaching gesprekken.

Voedselbank:

Ook in de gemeente Gooise meren zijn er gezinnen die niet van hun inkomen rond kunnen komen en geen geld hebben om eten en drinken te kopen. Aan de andere kant zijn er supermarkten die iedere dag voedsel weg moeten gooien. De vrijwilligers van de voedselbank stellen iedere week pakketten samen voor de gezinnen in Gooise meren. Hoe komt het dat mensen in armoede leven? Wat zijn hun verhalen? Wat kunnen we met z’n allen doen om hierbij te helpen.

Broedplaats:

De Broedplaats Gooise Meren helpt ideeën, initiatieven ontwikkelen met mensen die hun schouders willen zetten onder een meer inclusieve samenleving, een schoner milieu en een waarderende economie. Als vrijwilliger of op basis van een sociaal business model. Samen met gemeente, onderwijsinstellingen, ondernemers, maatschappelijke organisaties en bovenal met onze mede-inwoners. Met een speciale aandacht voor nieuwkomers in de gemeente Gooise Meren.

Drugsadvies.nl:

Drugsadvies.nl is een onafhankelijke organisatie die voorlichtingen en informatie verstrekt over drugs. De site geeft een overzicht van de meest voorkomende genotsmiddelen. Elk middel wordt beschreven en de effecten en de risico’s benoemd. Daarnaast verzorgt Drugsadvies.nl gastlessen en preventieve voorlichtingsbijeenkomsten. 

Sense GGD:

Geeft informatie over seks en soa’s. De taak van Sense is om de jongeren in Gooise Meren voortijdig te informeren om problemen in de toekomst te voorkomen.

Ziet dit er allemaal erg interessant uit voor jou, check dan snel de site door op de naam van de organisatie te klikken!

Deel dit via:
Redactie