Studentenweek-OV NIET gehele jaar geldig???!!

mensen op station

Ja je leest het goed, de studentenweek-OV vervalt namelijk al op 16 juli 2018. Dit terwijl in regio Noord de laatste schooldag op 21 juli is. Dit slaat dus he-le-maal nergens op en dat betekent dus dat je 5 gehele dagen zelf moet betalen voor je reis! Ook al krijg je dan wel 40% korting betekent dit niet dat je gratis kan reizen en moet je dus nog steeds betalen. En dan klinkt 5 dagen wel helemaal niet zo veel, maar wanneer je een student bent die krap bij kas zit is dit erg veel geld. En wanneer je van ver af naar school moet komen kunnen deze kosten erg oplopen. Na een klein onderzoekje zijn we erachter gekomen dat dit niet door duo komt maar door een wetregel. In deze wetregel staat beschreven dat de studentenweek-OV niet meer geldig is in de zomerperiode vanaf een bepaalde datum. En deze datum komt dus helemaal niet overeen met de zomervakantie van regio noord. 

Om dit tegen te gaan is er een petitie aangemaakt om er zo voor te proberen te zorgen de Studentweek-OV met een week te verlengen. Inmiddels hebben al meer dan 4800 mensen deze ondertekent. Krijg jij hier ook last van of ken jij iemand die hier last van gaat krijgen? Stuur ze dan snel effe deze link door en onderteken de petitie! 

Featured image by Vitaly Rubtsov, Via

Deel dit via:
Redactie