Heb jij ook een goed idee?

Bevrijdingspop – FIST OF FREEDOM

Bevrijdingspop, 5 mei, jullie kennen het wel; 1 groot feest. Dit jaar was dat NOG mooier worden want STAD Gooi had een stage op Bevrijdingspop in Haarlem!!!

Bevrijdingspop in Haarlem is het grootste en oudste bevrijdingsfestival in heel Nederland, met rond de 150.000 bezoekers. Bevrijdingspop weet het voor elkaar te krijgen om elk jaar weer een vet festival te organiseren met voor ieder wat wils. Dit jaar heeft STAD z’n steentje bijgedragen om jongeren met de thematiek rondom vrijheid, vrede, oorlog en herdenking in contact te brengen. STAD heeft namelijk een hiphopstage gehost waar verschillende jongeren hun zelfgeschreven nummers over deze thema’s (speciaal voor 5 mei geschreven!) ten gehore konden brengen. Inclusief dj, band en een mega enthousiast publiek. Het was een feestje.

Om te bepalen wie er klaar waren voor een show van zo’n formaat hebben wij audities laten doen en de rappers nummers laten maken die een passen bij het thema van vrijheid en verzet. De gehele organisatie van deze audities, de daaropvolgende selectie, repetities en de show zelf was in handen van jongeren uit het Gooi en werd begeleid door STAD. De groep van organisatoren was divers: de 1 hield zich meer met de muzikale/artistieke kant bezig, twee anderen meer met de productie en de laatste meer met de communicatie. Ze hebben namelijk een boel aan promotie gedaan, van shout out filmpjes van artiesten op instagram, tot nep-tattoos met het logo, een speciale Snapchat filter, tourshirts en enorme banners op het festival terrein. De show, ‘FIST OF FREEDOM’ genaamd werd gevuld met optredens van Jarpi, Jayzuss, Oddy Maple & Djula, B.Fischer & The Inner Steez, Jimsky en niet te vergeten Kick That Beat! .

Hoewel het in Haarlem is moest het Gooi natuurlijk wel een beetje gerepresent worden!! We hebben onze jongens niet alleen gelaten op 5 mei, er was een enorme groep aan fans en andere geïnteresseerden uit het Gooi mee!

Check hieronder de aftermovie om deze vette dag te herbeleven en klik op deze link voor de foto’s!


Resultaat: programmering van eigen stage op bevrijdingspop in Haarlem
Fase: afgerond