Heb jij ook een goed idee?

TalentTreatment

TalentTreatment is here to stay! Na een fantastisch eerste evenement wat ze in 2016 hebben opgezet (de My Own Identity Fashionshow), is de groep bij elkaar gebleven en zelfs onwijs uitgebreid. Ze zijn bezig met het organiseren van nieuwe creatieve events, maar eerst vertellen we graag even wat meer over TT.

TalentTreatment is een groep jong talent, opgezet door en voor jongeren van ongeveer 16-25. Jongeren krijgen via TalentTreatment de talenten de kans om zich creatief te ontwikkelen, hun expertise uit te bouwen en hun netwerk uit te breiden. Daarnaast biedt TalentTreatment een podium voor hen die daar naar op zoek zijn. De groep bestaat uit mensen met verschillende disciplines zoals grafisch ontwerpers, fashiondesigners, visagisten, stylisten, theater technici, muzikanten en producers, kunstenaars, productontwerpers, communicatie talenten en productietijgers. Ook mensen die zelf geen makers zijn – maar later wel in de creatieve sector willen gaan werken, kunnen aansluiten en meewerken! Elk project kan natuurlijk niet zonder de nodige organisatoren! Binnen de grote groep van TalentTreatment worden kleinere groepen gevormd om projecten mee uit te voeren- als je je geroepen voelt tot een bepaald project dan doe je gewoon mee, en zo niet dan is dat ook goed!

Het hoofddoel van TalentTreatment is creatieve ontwikkeling en voorbereiding op een professionele toekomst in de creatieve sector. De stap vanuit de middelbare of het MBO naar de kunstacademie of het werkveld is voor jongeren vaak erg lastig. Er wordt weinig tot geen creatief onderwijs meer aangeboden en de creatieve platformen voor jonge (beginnende) creatievelingen is ook schaars. TalentTreatment zorgt er voor dat jongeren met (creatieve) ambitie toch een kans hebben om een portfolio samen te stellen en leeftijdsgenoten met dezelfde passies en ambities te ontmoeten!

TalentTreatment is opgezet door Joost van Agtmaal (toen 17). Joost vond dat hij en zijn leeftijdgenoten te weinig geprikkeld werden, waardoor ze maar met de stroom mee gingen. Daarnaast wist hij dat hij later in de creatieve sector wilde werken, maar hij wist niet waar hij moest beginnen (of bijvoorbeeld wat hij moest gaan studeren om dat te bereiken). STAD heeft Joost geholpen met het opzetten en vormgeven van TalentTreatment, en met het eerste project wat daar uit voort is gekomen: de My Own Identity Fashionshow. Op dit moment zijn ze (met de uitgebreide groep) bezig met FashionFal, een nieuw fashion-festival-concept. TalentTreatment is nooit ‘vol’ en staat altijd open voor nieuwe, leuke, geinspireerde en ambitieuze jongeren. Er zijn regelmatig meetings, of leuke ‘inspiration days’ gepland. Om te komen hoef je niet perse te weten wat je precies wilt of kunt bijdragen, gewoon kennismaken kan ook! INTERESTED? Neem dan contact op met TalentTreatment via Facebook, met Joost (joost@talenttreatment.nl) of via STAD!