Heb jij ook een goed idee?

Snowfest

Eind juni kwamen er drie groepen van de Sint Vitusmavo langs bij STAD Bussum voor een kennismaking en brainstormsessie. Tijdens de sessies werden er onder andere modeshows en feesten bedacht. Na een sessie raakten leerlingen Maxime, Stanley en Max enthousiast en wilde het feest dat zij hadden bedacht echt uitvoeren. Eerst werd er een plan opgesteld over wat het feest moet inhouden. Het feest is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar en heeft als thema winter. In november of december wordt het feest gehouden, waarschijnlijk in de Zandzee. Tijdens het feest zijn er onder andere icy-drinks, sneeuw en een fotobooth.

Het feest heeft ook een maatschappelijke reden. Nu is het zo dat vriendengroepen worden gemaakt op school en sportclubs en dat jongeren niet met leerlingen van andere scholen omgaan. Met dit feest willen Maxime, Stanley en Max de jeugd van Bussum met elkaar om laten gaan en de scheiding tussen de scholen te verminderen. Daarnaast is er voor de jeugd van Bussum vaak niet zo veel te doen en een feest is iets wat de jongeren aantrekt.

Op het feest worden de muziekstijlen pop en house gedraaid. Dit wordt gedaan door dj’s die van tevoren zijn geselecteerd door de crew van Snowfest. Door middel van een dj-contest die wordt gehouden in ons kantoor worden de beste drie uitgekozen die op het feest gaan draaien. Inmiddels hebben wij al een aantal aanvragen binnengekregen dus loopt het al erg goed!


Fase: afgerond