Heb jij ook een goed idee?

Opening Park Zuid

Op 5 juni hadden wij de opening van het nieuwe Park Zuid! Er stond al een skatepark in Bussum en zelfs een halfpipe. Maar de gemeente en de skaters waren het er over eens dat het écht aan vervanging toe was, want de halfpipe was te gevaarlijk en ouderwets, en het skatepark was oud, roestig, slecht ontworpen en eigenlijk alles wat een skatepark niet hoort te zijn! Daarom zijn de skaters samen met een ontwerper aan de slag gegaan om een vet 3-D skatepark in streetstyle te ontwerpen om de gemeente te overtuigen om dat skatepark te bouwen, en niet de ouderwetse halfpipe. Ze wisten de gemeente te overtuigen en het ontwerpen kon beginnen!….

Hierna is er lekker door geknald, en hebben ze samen met Carve (een skate-design bureau) het perfecte park bedacht en ontworpen. Het is ook een speciaal park, want het is van naadloos beton gemaakt… of eigenlijk gesmeerd. Daardoor komen er na verloop van tijd geen vervelende naden, ribbels of randen. Die kunnen namelijk niet alleen ontzettend vervelend zijn, maar ook gevaarlijk omdat ze steeds groter kunnen worden.

In het ontwerp is er natuurlijk niet alleen rekening gehouden met de skaters, maar ook met de steppers, en BMX-ers, er is voor ieder iets! Er zit een lekkere flow in, zodat mensen elkaar niet voor de voeten skaten/steppen/bmx-en. Het proces vanaf het overtuigen tot aan de opening heeft meer dan een jaar geduurd, maar wat zijn wij blij dat het er nu staat!

Toen op 5 juni om 11:00 was het zo ver, de officiële opening van het vette nieuwe PARK ZUID!!! Het was heerlijk weer en dus ideaal voor een open lucht evenement. Eerst werden er een aantal speeches gehouden ter opening door Sam en wethouder Gerben Struik.

Daarna begon de contest ,waarbij er een aantal prijzen zijn gewonnen. Eerst was de leeftijd t/m 15 aan de beurt. Nadat die categorie was geweest werden de winnaars bekend gemaakt. Daarna was de leeftijd 15 t/m infinity aan de beurt waarbij ook een winnaars uit de bus kwamen. Er was ook nog een aparte categorie Best Trick, waarbij we een aantal enorm toffe tricks hebben gezien!

Er was live muziek van DJ-David van Kick That Beat, Sam die even een vette korte Freestyle hield (die trouwens ook op de facebook pagina staat), rappers uit Den Haag, een ijskraam die de gemeente had geregeld en een barbecue, met dank aan de sponsor Barbier Rogier!

Het publiek was enorm gevarieerd, mensen van alle leeftijden waren aan het skaten, of kwamen even langs om te kijken. Long story short: het was een geweldige ervaring, waar de skaters super trots op terug kijken, want dit hebben ze toch even geflikt! Grote dank aan de sponsoren Barbier Rogier, La Vespa pizzeria, Gemeente Gooise Meren, Albert Heijn Veerstraat en Kiboco die deze dag mogelijk hebben gemaakt!


Resultaat: fantastische opening met wedstrijden, optredens en een bbq
Fase: afgerond