Heb jij ook een goed idee?

My Own Identity Fashionshow

28 Mei hebben wij de TalentTreatment My Own Identity Fashionshow gehad. TalentTreatment is een groep jong talent, opgezet door en voor jongeren van 16-23 uit de omgeving Utrecht en gooi. Hier krijgen de talenten de kans om hun expertise uit te voeren. Dus bijvoorbeeld grafisch/fashiondesign, visagie, stylisten, theater technici, muziek producers, communicatie talenten, en productietijgers. Dit kunnen zij in een groep uitvoeren, maar ook alleen. Het hoofddoel van TalentTreatment is creatieve ontwikkeling. De stap vanuit de middelbare of het MBO naar de kunstacademie is vaak erg lastig voor jongeren omdat er niet tot weinig creatief onderwijs tot hun beschikking is en er nog heel weinig creatieve platvormen worden aangeboden. TalentTreatment zorgt er voor dat deze jongeren toch nog een kans hebben om een portfolio samen te stellen zodat zij door kunnen naar een creatieve toekomst.

My Own Identity Fashionshow was een project van Joost van Agtmaal. Joost vond dat zijn leeftijdgenoten te weinig geprikkeld worden, waardoor zij maar met de stroom mee gingen. Daar was hij het niet mee eens en bedacht daarom samen met STAD dit evenement! Dit evenement werd gehouden in De Metaal Kathedraal in Utrecht. De mensen die mee werkte aan de fashionshow waren vooral mensen die later verder willen in de fashion industrie, en die dus graag hun c.v wat willen aanvullen en een portfolio samen willen stellen, waarvoor dit natuurlijk een geweldige kans was. Bij de modeshow kwamen namelijk alle disciplines tot zijn recht, namelijk ontwerpers, visagisten, modellen, grafisch vormgevers en talenten in productie en communicatie.

De aanvang was om 19:30 en de show zelf begon om 20:00, maar wij waren er om 14:00 al om alles op te bouwen, alles voor te bereiden, bloemboeketjes samen te stellen en alles mooi te maken voor dat de gasten arriveerde. Tijdens alles klaar zetten en de locatie mooi te maken, waren ze boven bezig met de generale repetitie, en de puntjes op de i te zetten. De generale is ook live gestreamed en alle filmpjes staan op de facebook pagina van STAD en TalentTreatment. Toen om 20:00 begon het! De gasten arriveerde, de parkeerplaats stroomde vol, de visagisten en haarstylisten waren nog hard bezig met de laatste modellen en de zenuwen kickte in!

De show bestond uit drie prachtige collecties van de drie verschillende ontwerpers Natalie Van de Klashorst, Gabriela Maria Aleksandrowicz en Nick Bergisch. Er was live muziek van Kick that beat, waarvan David de DJ was en Yannick en Dativa zongen het liedje Four Five seconds van Rihanna, en wat maakte ze toch een mooie combinatie!  Jera Vriens heeft ook gezongen, en gaf ons allemaal kippenvel met het liedje Feeling Good! Nadat Dativa het liedje diamonds had gezongen heeft Juwelier Charm in Bussum drie (nep)diamanten verloot onder de bezoekers, die zij kunnen inwisselen voor een echte diamant ter waarden van veertig euro.

Achteraf hebben we nog een borrel gehad waarbij iedereen gezellig kon kletsen over hoe enorm zij hebben genoten van deze show! Bedankt aan Stichting Doen en Ik Ben Geweldig voor de financiële steun, waardoor wij dit werkelijkheid hebben kunnen maken!

Niet onbelangrijk –  de prachtige foto’s (hier allemaal te zien) zijn gemaakt door Jose Chan en onze fantastische aftermovie door Ties Kalker. Dikke love!


Resultaat: traject van fashionontwerp en organisatie van modeshow
Fase: afgerond