Heb jij ook een goed idee?

Kick That Beat

Kick That Beat is een vet muziekproject voor jongeren, die of al hun hele leven in Nederland wonen, of hier juist net zijn! Verschillende jongeren met muzikale ambities uit verschillende landen, werken in Kick That Beat samen aan hun muzikale talent om zich voor te bereiden op een heel bijzondere performance! Met dit concert willen wij aan de Nederlandse gemeenschap laten zien dat allochtonen ook een positieve bijdrage kunnen (en willen!) leveren aan de Nederlandse samenleving. Dat we, als ‘nieuwe Nederlanders’, ook gewoon ons best doen en iets vets willen neerzetten. Kick That Beat showt dat samenwerking voor (muzikale) meerwaarde zorgt!

Kick That Beat is ontstaan vanuit de eigen ervaring van degene die dit project is gestart: David Rizk (19). David is drie jaar geleden als vluchteling uit Egypte naar Nederland gekomen. David: “In de media is vooral zoveel negatieve aandacht voor mensen die hier nieuw zijn, zoals bijvoorbeeld vluchtelingen. Er wordt gedaan alsof ze naar Nederland komen om van alles af te pakken van de mensen hier. Dat is natuurlijk onzin en dat wil ik laten zien! Met Kick That Beat wil ik laten zien dat we niet alleen hier komen om dingen te ‘nemen’ maar ook een boel te bieden en te geven hebben! 🙂 Kick That Beat zal er voor zorgen dat er een positiever beeld ontstaat en dat het sociale gevoel van mensen wordt aangesproken. Muziek is een goede manier om dat te bereiken! Muziek heeft geen taal, het is een kwestie van het gehoor en het hart. In Egypte luisteren mensen ook naar muziek uit andere werelddelen, en omgekeerd. Ik denk dat we kunnen bewijzen dat iedereen kan samenwerken en taal geen barrière hoeft te vormen.”

Kick That Beat is een project van een groep van jonge muzikanten, deels nieuw in Nederland (bijvoorbeeld als vluchteling), deels Nederlander van oorsprong. Via Kick That Beat krijgen ze, samen, (gratis) muziekles aangeboden.

Wanneer financiele middelen (en kennis van Nederlandse samenleving) beperkt zijn, is muziekles vaak 1 van de eerste dingen die verdwijnt. Dit is eigenlijk super zonde want muziek maken geeft positieve energie, is een belangrijke uitlaatklep en een goede en leuke manier om in contact te komen met andere mensen.

Om mee te doen aan Kick That Beat moet je al wel ietsss van muziek kunnen. Het kan van alles zijn: zang, rap of een instrument. Tijdens de lessen wordt er geoefend voor een individueel optreden en een gezamenlijk optreden van alle deelnemers. De deelnemende jongens en meisjes zijn tussen de 14 en 25 jaar oud en wonen in (de regio van) Utrecht en het Gooi. Op dit moment bestaat de deelnemersgroep aan Kick That Beat uit 10 jongeren.

Het gehele proces, dus zowel de lessen als het concert, worden vastgelegd op film en foto, zodat dat tijdens en achteraf het project gedeeld kan worden met andere jongeren via social media. Zo kan iedereen op de hoogte blijven van dit te gekke project! Check de aftermovie nu!


Resultaat: muzikaal collectief, lessen en optreden
Fase: afgerond