Heb jij ook een goed idee?

Introduction

Maandagen. Bijna iedereen haat maandagen. En dan is het ook nog eens de 13e. En dan hebben wij op die dag een evenement… Wat ontzettend goed ging! De gemeente Naarden, Muiden en Bussum gaan binnenkort fuseren. De gemeente heeft veel te maken met welzijnsorganisaties en STAD is daar onderdeel van. Vanwege de fusie zullen de gemeente Naarden en Muiden ook met welzijnsorganisatie uit Bussum te maken krijgen, en daarom had de gemeente Bussum op haar kantoor een kennismakingsavond georganiseerd tussen de gemeenten en de welzijnsorganisatie van Bussum. Bij deze kennismakingsavond werd bij de gemeente Bussum door de welzijnsorganisaties uit Bussum allerlei presentaties gegeven. Maar STAD en een presentatie? Dat past helemaal niet bij ons!

Wij hadden daarom een aantal stands opgezet die de bezoekers betrok bij wat we doen, in plaats van saai zitten luisteren. Zo hadden we een stand die ging over de methodiek van STAD. Compleet aangekleed met materialen van STAD zoals ons whiteboard, tafeltje en stoeltjes, onze wortel en onze grote vriend de cactus. Het STAD logo hing aan de muur om de bezoekers duidelijk te maken dat wij STAD zijn.

Een andere stand ging over onze website die wij elke dag voor jullie, onze trouwe lezers, updaten met artikelen, filmpjes en agenda punten. hierbij stond een stagiaire van STAD als een journalist met camera en microfoon de bezoekers te ‘interviewen’. Met een filmpje op een laptop werden foto’s laten zien van artikelen, agendapunten en filmpjes die wij voor jullie geplaatst hebben. Een andere stand ging over Young At (He)Art. De mooie expositie die met begeleiding van STAD vorig jaar is opgezet. Hierbij hadden we hulp van de kunstenaar Michael Aiello, die ook aanwezig was op de expositie met zijn schedel en schilderij. Er waren veel nieuwsgierige mensen en hij heeft zelfs een aanbod gekregen voor een werkplaats! Super cool!

Als laatste stand hadden we ons skateproject met skater Patrick neergezet. Bij de stand stonden skateboards (duh) en via een beamer werden filmpjes afgespeeld van Sam’s Skateboarding. Door de enthousiaste uitleg van Patrick werden de bezoekers ook enthousiast! Wat ons doel was? Kennismaken, informeren en betrekken. En dat doel hebben we gehaald.