Heb jij ook een goed idee?

FashionFall

Eind september was het zo ver: de FashionFall modeshow!!! Georganiseerd door een groep van 10 jongeren, waaronder 6 ontwerpers en 4 organisatoren! Samen met STAD en een heeeeleboel vrijwilligers is het een super show geworden!

Het hele weekend lang hebben we met zijn allen kei en dan ook echt keihard gewerkt. Vrijdag waren de eerste vrijwilligers al deels aan het opbouwen op locatie: de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam. De groep wilde de show graag in Amsterdam hebben, omdat dat toch de fashioncapital van Nederland is. Daarnaast hadden ze een sponsor gevonden die de locatie daar gratis ter beschikking wilde stellen- dat was natuurlijk Awesome!

Zaterdag stond het team een nieuwe crew (jongeren) vrijwilligers alweer om half tien op de locatie om de hele opbouw van de catwalk en alle techniek af te kunnen krijgen. Zelfs vriendjes van de designers waren aan het helpen. Ondertussen zaten de modellen in de make-up werd er nog keihard geoefend op de catwalk en zelfs in de hal. We hadden een crew van jongeren die de catering voor alle 80 (!) vrijwilligers fixten; pastasalade, soep, knakworsten en nog ’n boel lekkers; allemaal gesponsord door de Nettorama uit Bussum!! Naast de shows zelf, had iedere ontwerper ook een ruimte (in de lounge) om hun collectie te exposeren. Dit moest natuurlijk ook allemaal opgebouwd worden, dus het was maar goed dat we met zo veel waren. Met bloed, zweet en zelfs hier en daar een paar tranen is er geknald backstage en uiteindelijk natuurlijk ook op de catwalk!De show was al een tijdje uitverkocht, de zaal zat vol met 250 man, waaronder ook pers! The models kicked some assss, het was echt een groot SUCCES en zo gaaf!!

Zonder heel veel mensen en bedrijven zou er geen FashionFall geweest zijn, daarom willen wij er even wat bedankjes uitgooien. Ten eerste alle vrijwilligers bedanken voor het helpen tijdens de show, opbouw en afbouw!! Daarnaast alle modellen en de showondersteuning (hair & makeup) die de modellen er zo mooi uit hebben laten zien. Natuurlijk de technici en onze top DJ van Kick That Beat voor licht en geluid. Zonder jullie ALLEMAAL was er geen FashionFall geweest.

Naast alle lieve en super toffe vrijwilligers willen wij ook heel graag Amsterdam Fonds voor de Kunst (AFK) bedanken voor het geven van een subsidie. Lingotto ook super bedankt; dat wij de locatie (kauwgomballenfabriek, Amsterdam) mochten gebruiken voor de show was echt heel cool!

Omdat we met een beperkt budget werkten konden we de vrijwilligers niet betalen voor al hun inspanningen voor, tijdens en na de show. Als bedankje hadden we voor iedereen mooie tijdschriften (Elle & Esquire) gefixt via Hearst- grote dank daarvoor! Uiteindelijk natuurlijk ook nogmaals dank naar de Nettorama in Bussum voor het sponsoren van een heel groot deel van al het eten en drinken backstage.

Als laatst even vanuit STAD een dikke shoutout naar de toffe groep die FashionFall bedacht en gefixt hebben! Aukje, Fee, Merel, Robine, Boris, Aleyna, Sam, Natalie, Anna en Joost! You guys rocked! En Bastenshoots, dank voor de aftermovie! Een greep uit foto’s van van de avond (by Doeta Aartsma) vind je hier.

Wij hopen dat jullie het allemaal super leuk vonden en tussen het harde werken door ook genoten hebben van de show. Wij in ieder geval wel!! <3