Heb jij ook een goed idee?

Bouw van Park Zuid

Er komt een nieuw skatepark in Bussum! ‘Heh, die hebben we toch al?’, zul je misschien denken? Nou, dat zullen we je uitleggen.. In Bussum zijn inderdaad al een skatepark en een halfpipe. Maar dat werkte niet. Kortgezegd: de halfpipe is gevaarlijk en het huidige skatepark is, uhh…. ruk!

De halfpipe die er nu staat was volgens de gemeente aan vervanging nodig, en daar hadden ze ook geld voor beschikbaar. De skaters uit Bussum waren het er helemaal mee eens dat de huidige halfpipe niet meer geschikt was: Hij was van metaal, en dat zorgde voor nogal wat problemen. In de zomer (met zon) werd hij zo heet dat je van elke val brandwonden kreeg en bovendien was hij op meerdere plekken kapot waardoor er gevaarlijk scherpe randen en punten ontstonden. Toch zagen ze een nieuwe halfpipe ook niet echt zitten; halfpipes zijn namelijk nogal ouderwets. De jongens vonden het een beter plan om het huidige park aan de Ceintuurbaan te vernieuwen, zodat er 1 vette skate plek in Bussum ontstaat. Het huidige park is saai en slecht ontworpen, en heeft niet echt de potentie om topskaters groot te brengen. Hoogste tijd voor iets nieuws, en STAD vind het natuurlijk hartstikke leuk om dit project te begeleiden!

Na een aantal dagen brainstormen kwamen de jongens tot de conclusie dat een nieuw park in streetstyle het vetst zou zijn. Ze zijn direct aan de slag gegaan; van concepten tot 3d-designs: alles is uit de kast gehaald om de gemeente te overtuigen van hun ideeen. En daar zijn ze in geslaagd, de gemeente was om!

Hierna zijn ze lekker doorgeknald; samen met Carve, een skate-designbureau hebben ze het perfecte park bedacht en ontworpen. Het nieuwe park is uniek en hoogstaand, ook nationaal gezien. Het hele park wordt namelijk van naadloos beton gemaakt, gesmeerd eigenlijk. Daardoor ontstaan er geen naden, ribbels of randen. Die storen alleen maar tijdens het skaten en worden na een aantal jaar bovendien gevaarlijk (omdat ze groter worden).

In het ontwerp is niet alleen rekening gehouden met skaters, ook aan steppers en bmx-ers is gedacht. Voor iedereen wat wils, en zo ingericht dat de flow lekker blijft en mensen elkaar niet voor de voeten rollen. Er is al een presentatie geweest voor buurtbewoners, en iedereen is erg blij met het nieuwe design. Binnenkort zal de bouw beginnen, dus allemaal ff fingers crossed dat het voorlopig niet gaat vriezen (dan moeten ze stoppen met bouwen)! Wanneer het park af is, zal het natuurlijk met een vet skate event geopend worden. Dus- wil jij op de hoogte blijven van de bouwvorderingen en de aankomende events- volg dan de facebook pagina van Park Zuid! We’ll keep you posted!


Resultaat: een nieuw skatepark in Bussum
Fase: afgerond