Heb jij ook een goed idee?

Boefjesbos

Al 10 jaar lang dromen een aantal jongeren uit Bussum-Zuid over een voetbalveldje in hun buurt. Een veldje waar de buurt bij elkaar kan komen om gezellig te voetballen. In Bussum-Zuid is natuurlijk al een voetbalveldje te vinden namelijk het Bos van Bouvy. Helaas is dit veldje aardig verwaarloosd dat een lekker potje voetballen er niet echt van komt.

Daarom komen onze Gooische jongeren in actie, want wat is het zonde als zo’n mooie locatie niet wordt gebruikt! Na onderzoek zijn zij op het idee gekomen om van het modderpoeltje een kunstgrasveldje te maken. Wat niet alleen een stuk veiliger wordt maar ook geef je jongeren uit de buurt de mogelijkheid om lekker (en gezond natuurlijk!) met elkaar te sporten!

Wij van STAD waren hier natuurlijk erg enthousiast over en wilden graag aan dit project meewerken! Daarom begeleiden wij hen met het hele projectproces en helpen onze stagiaires met het maken van een vet filmpje, zodat de gemeente van Bussum en verdere instanties konden zien hoe awesome het zou zijn als er een nieuw veldje komt.

In het filmpje komen meerdere jongeren uit Bussum-Zuid in beeld. Zij voetballen altijd met veel passie en plezier wat wordt benadrukt in het filmpje. Held van het eerste uur Patrick Huijten (bekend van Young At (He)art) heeft de jongeren ook nog geholpen met hun project door een 3D-animatie te maken. Deze 3D-animatie geeft weer wat de boys graag zouden willen. (kudos!)

De eerste presentatie voor de gemeente was heel interessant en ze kregen goede reacties. Nu moeten de boys super hard aan de slag om alles verder uit te werken. Alle technische details, overleg met de wijk, sponsors, etc. Stap 1 is gezet maar eigenlijk begint het nu pas. We hebben er zin in!!