politiek, mediaHeb jij ook een goed idee?

POWER TO THE PUBER! En iedereen onder de 25 jaar die nog niet om politiek cared

De meeste jongeren voelen zich niet betrokken en gehoord door de politiek van hun gemeente. Om die reden zijn wij de afgelopen weken de straat op gegaan om jongeren uit Gooise Meren vragen te stellen over wat zij bijvoorbeeld anders willen in hun gemeente. Ook hebben we gevraagd wat zij leuk vinden aan hun gemeente, wat ze minder leuk vinden, wat zij verwachten van de politiek en bijvoorbeeld wat zij zouden veranderen als ze burgemeester zijn.

Al hun antwoorden hebben wij in een boekje gezet. Dit boekje hebben wij afgelopen donderdag overhandigd aan de burgemeester en de nieuwe gemeenteraad van Gooise Meren!! Vanaf het moment dat we de deur doorliepen zagen we de drukte. Er kwam ietswat spanning. Na een flink aantal koekjes en thee werden we gevraagd om de raadzaal in te gaan. Hier hielden we onze speech en overhandigde we het boekje aan de burgemeester. Er was veel enthousiasme en het werd erg gewaardeerd!

Waarom hebben we dit boekje eigenlijk weggegeven? Zoals ik al eerder zei voelen jongeren van jong en oud zich niet gehoord. Of je nou nog niet kunt stemmen, je je niet serieus genomen voelt, of wat dan ook, wij willen door middel van het boekje alle jongeren een stem geven, in de hoop dat hierna wordt geluisterd, Power to the puber!

Het was een super toffe ervaring. Nu wordt het afwachten wat ermee wordt gedaan!