Nieuwe opleiding nodig? Wij geven je de 6 gekste!

famous

Hier is die dan; de STAD top 6 gekste opleidingen. Het is de tijd van het jaar dat honderden jongeren een studie moeten gaan kiezen #studentstruggle. Deze keuze is natuurlijk niet zomaar gemaakt, aangezien er een waslijst aan studies is. Naast je studie is ook je school kiezen nog een hele opgaven. Niet elke school biedt dezelfde opleidingen aan en sommige zijn mijlen ver weg, ANNOYING!

Goed. Naast dat het al lastig is, heeft iedereen natuurlijk een mening. Je tutor. Je moeder. Waarschijnlijk hebben zij al vaak genoeg de standaard studie-lijstjes in je gezicht gewapperd. Helemaal kut als daar dus niks boeiends voor je bijstaat. Maar hold your tits, we helpen je weer eens op weg. Dit keer met HET lijstje vol toffe, vreemde, onbekende studies. Voor al die vooruitstrevende, vernieuwende studiezoekers onder ons! Check hieronder de STAD top 6 gekste opleidingen.

Dronepiloot

Droom jij ervan om piloot te worden maar heb je last van hoogtevrees? Dan is dit wat voor jou! Een dronepiloot bestuurd veilig van af de grond de drone. Je hoeft dus niet zelf de lucht in en ook geen mensen te vervoeren, perfect! Drones kunnen ingezet worden in het leger maar ook voor andere doeleinden zoals: het ontdekken van files op de snelwegen, klimaatonderzoek of bouwtoezicht. Deze toepassingen worden steeds breder en belangrijker. Daarom is er een speciale studie voor ontwikkeld aan het ROC van

Amsterdam, college Airport.

Boomverzorger

Ja, dit is een echt een beroep en je kan er een bijpassend diploma voor halen ( MBO opleiding in Bos- en Natuurbeheer, niveau 2/3).  Een boomverzorger zet zich met hart en ziel in voor de bomen. Wanneer de boomverzorger bij een zieke boom geroepen wordt neemt hij een proefmonster af om later vast te stellen wat er aan de hand is met de boom. De bomen kunnen beter gemaakt worden met speciale voeding of het wrijven van een bepaald middeltje op het zieke gedeelte. Speciaal voor de natuur freaks onder ons!

Applicatieontwikkelaar

In love met computers en alles wat hierbij hoort? Check this out! Als applicatieontwikkelaar ontwikkel je programma’s of websites, je zorgt dat deze veilig zijn en het goed doen. Naast het ontwikkelen van nieuwe dingen zorg je ook dat bestaande software blijft werken. Op dit moment zijn de computers, tablets en telefoons niet uit ons leven te denken. Dit is dan ook een beroep dat de aankomende jaren steeds belangrijker wordt. Deze studie is te volgen aan het ROC van Amsterdam op verschillende locaties.

Autospuiter

Als autospuiter herstel je schade aan auto’s. Dit kan gaat van een klein deukje tot een grote kras. Je gaat heel precies te werk, het is dus niet de bedoeling dat je als een soort graffiti artiest de auto in kleurtjes spuit! Verder moet je met een hoop dingen rekening houden zoals; het milieu en wat de klant precies wil. Je werkt bijvoorbeeld in een garage, een spuiterij, autofabriek of als zelfstandig ondernemer. Deze studie kan je doen aan het ROC van Amsterdam, MBO college Westpoort .

Pijpbewerker

Je hebt het waarschijnlijk niet door maar onder je voeten liggen kilometers aan pijpen. Door deze pijpen wordt gas, water en olie getransporteerd. Natuurlijk gaat er weleens wat stuk of moet er iets vervangen worden. Op dit moment komt de pijpenbewerker aan te pas. Tijdens de opleiding leer je alles over het bewerken van materialen en over het leidingnetwerk. Je kan ingezet worden op de meest uiteenlopende plekken, een booreiland of fabriek bijvoorbeeld. deze opleiding wordt onder andere aangeboden door ROC van Amsterdam MBO College Westpoort.

Sportvissen

Van je hobby je werk maken, met deze opleiding kan dat! Vissen is over het algemeen vaak een onderdeel van vrijetijdsbesteding maar er is dus een professionele opleiding voor. Voor een sportvisser is kennis en goed materiaal essentieel voor een succesvolle vangst. Op het Wellantcollege kan je je verdiepen in de vis sport; je ontdekt hoe veelzijdig het vakgebied is, je wordt een specialist op het gebied van waterkwaliteit en je leert over de omstandigheden waar verschillende vissen in leven.

Dit was het dan, onze top 6. Natuurlijk zijn er nog zat leuke, gekke, interessante en speciale opleidingen, te volgen. Ons advies; kies vooral iets wat je leuk lijkt en laat je hierin niet beïnvloeden door andere. SUCCES, met het maken van een toekomst bepalende keuze.

Featured image by Alice Donovan Rouse, via

 

Deel dit via:
Redactie