Koningsdag en nacht: hier moet je heen!

Triple Threat Music

Jaja, koningsnacht en dag komt er weer aan! Dat betekend dat heel Nederland de oranje t-shirts, de Bavaria jurkjes en de rood-wit-blauwe schmink weer uit de kast trekt! Wij hebben voor jullie alle vette evenementen uit Amsterdam, Utrecht, Hilversum en Bussum op een rijtje gezet. Check it out en plan je dag en nacht helemaal vol!

KONINGSNACHT

Tiktak Kingsnight – Amsterdam

 • Tiktak maakt koningsnacht in Air Amsterdam onveilig door hun vette line-up met onder anderen Jonna Fraser en Sevn Alias. Het duurt van 23:00 tot 05:00. Meer info en/of tickets? Check dan deze link!

Friendzone x koningsnacht – Amsterdam

 • In club Bitterzoet kan je deze nacht helemaal losgaan met de bekende feesten van Friendzone. Deze nacht is alleen helemaal in het oranje thema! Dans op de muziek van onder anderen Lee Millah en Sergio Obergh, fix je en houdt hun facebook goed in de gaten! Het is van 22:00 tot 04:00

Jamrock Kingsnight – Amsterdam

 • Het Paradiso wordt omgetoverd tot een keihard feest in het teken van onze koning Willy. Zin om helemaal los te gaan op Dance en Reggae muziek? Check hun Facebook voor tickets en info!

King off the Hills After – Hilversum

 • Club Rex zet heel Hilversum op stelten met hun Kingsnight editie, King Off The Hills After! Je kan nog lekker verder feesten met deze vette afterparty. Nog een pluspunt, het entree is gratis en je kan extra lang doorfeesten, het duurt namelijk van 00:00 tot 05:00! Klik hier voor meer info.

Vunzige Deuntjes Koningsnacht Special – Hilversum

 • Podium de Vorstin wordt omgetoverd tot het feest waar je nooit meer van naar huis wilt! Vunzige deuntjes gaat helemaal los tijdens de meest oranje nacht van je leven! Show je dansmoves van 23:00 tot 05:00 en fix die tickets!

Brandalarm Koningsnacht – Bussum

 • Brandalarm komt naar The Spot in Bussum met niemand anders dan Jacin Trill! Haal je oranje dans sneakers uit de kast en ga helemaal los deze nacht. Het is van 22:00 tot 04:00 dus tijd zat om je moves te showen. Tickets en info check je op deze link.

Tiktak Kingsnight – Utrecht

 • Nog een Tiktak feest? Jazeker, niet alleen in Amsterdam kan je losgaan maar ook in Utrecht en andere grote steden. Bereid je voor op een van de dikste feesten ten ere van onze koning Willy! Info en tickets zijn hier te vinden.

De revolutie Koningsnacht – Utrecht

 • Met de killer line-up van Tivoli kom jij je avond door in Utrecht. Los gaan op House en Techno tot de eerste trein weer rijdt. Wie wilt dat nou niet? De tickets gaan hard dus fix snel hier je kaartje en check de info! Het duurt van 22:00 tot 07:00.

Feestbeesten Koningsnag – Utrecht

 • Van 23:00 tot 05:00 kan je losgaan in Club Poema. Zij hebben weer een vet feest georganiseerd vol confettikannonnen, opblaasdieren en nog veel meer! Kijk hier voor meer info.

KONINGSDAG

Oranjebloesem 2018 – Amsterdam

 • Het alternatief voor koningsdag. Een tof festival die van 12:00 tot 20:00 duurt, uitzicht over het Ijmeer en weg van alle dagjesmensen. Wat wil je nog meer? Check deze site voor tickets en/of info.

Loveland van oranje – Amsterdam

 • Ook dit jaar heeft Loveland weer een lijp feest voor je op de planning staan. Artiesten zoals Skream en Samuel Deep zorgen ervoor dat jij deze oranje dag geweldig doorkomt! Je kan feesten van 11:00 tot 20:00. Meer info en/of tickets? Check dan deze link.

Kingsland – Amsterdam

 • Zoals elk jaar wordt Europaplein in Amsterdam Rai omgetoverd naar hét festival van het jaar. Samen met Yellow Claw, Hardwell en veel meer grote artiesten feesten jullie tot de zon weer ondergaat. Je kan van 12:00 tot 20:00 helemaal losgaan. Klik hier voor meer info en tickets.

Kermis – Hilversum

 • Liever een misselijkmakende achtbaan dan een rommelmarkt? Dat kan! Zoals elk jaar is er kermis in Hilversum. Je kan hier de hele dag suikerspinnen eten, in het spookhuis gaan, en nog veel meer. Dit duurt van 11:00 tot 24:00. Meer info? Check de website.

Biersteegpop en andere feestjes – Hilversum

 • Zoals elk jaar staan er overal in Hilversum allemaal muziektentjes en is het overal feest! In onder anderen de Biersteeg en bij café Felix 2 zijn er verschillende live bands die hun talenten met jou delen en met zijn allen het glas heffen op de koning!

Spoorpop – Bussum

 • Een groot feest aan het spoor en bij de bekende cafés van Bussum zoals De Generaal en De Peuk. Met hun jaarlijkse event op koningsdag zetten ze heel Bussum ondersteboven! Check voor meer info hun Facebook pagina.

Braderie – Bussum

 • Van 12:00 tot 17:00 is het hele centrum van Bussum omgetoverd tot een grote braderie. Als je van lekker slenteren, kijken en kopen houdt is dit ideaal!
 • Verder is er een vrijmarkt in Bussum, Naarden en Muiderberg.

Soia Koningsdag Fest – Utrecht

 • Weg van de drukte naar lekker met je voeten in het zand, aan het water? Dat kan! Soia organiseert een festival met een binnen- en buitenpodium om alle hits goed te klappen! Meer info en tickets? Check dan de link!

Beat-rix – Utrecht

 • Janskerkhof wordt weer op stelten gezet met hun van 12:00 tot 18:00 durende evenement. Zin in een gratis feest om helemaal lost te gaan? Check voor meer info hun Facebook pagina.

Dutchkings – Utrecht

 • Liever een dag vol Nederlandse muziek? Zing mee met Martin van Doorn, Rik Hoogland en meer, en proost op de koning! Let wel op, dit jaar is dit feest niet in op het Vredenburgplein vanwege renovatie. Het is verplaatst naar de Mariaplaats! Houd de Facebook pagina goed in de gaten voor meer info!

Live bands – Utrecht

 • Verder zijn er in heel Utrecht allemaal live bands en feesten waar je terecht kunt! Op de Neude, het Stadhuisplein, het Domplein, meer grote locatie’s, maar ook gewoon in woonwijken kan je jezelf volledig laten gaan! Tip, ga van feestje naar feestje, van de ene locatie naar de andere en geniet van de zon (? – wij gaan heel hard duimen in ieder geval!) met een lekker koud drankje!

Ben jij er al klaar voor? Koop snel je koningsdag outfit, fix die oranje tompouce en gaaaaan!

Featured image by Lemuel Butter, Via

Deel dit via:
Redactie