PROJECT: Bust'em Bussum - STAD Gooi
1293
post-template-default,single,single-post,postid-1293,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

PROJECT: Bust’em Bussum

Ter ere van het eenjarig bestaan van Skatepark Zuid gaan we het park opknappen! Er staat nu allemaal lame graffity op, de gemeente heeft aangegeven dat ze dat vervelend vinden en dat het weg moet. Wij vinden dat een goed idee en willen het dus mooier maken en daar willen we de gebruikers van het park bij gaan betrekken. We willen dit doen door een tof festival te organiseren op 29 juli aanstaande (vanaf 13.00u). Het festival heeft als doel om meerdere aspecten van de skatecultuur onder de aandacht te brengen, iets terug te doen voor de buurt, het park dus weer te fixen en dus gewoon een toffe dag te hebben!

De skatecultuur bestaat uit meer dan skaten alleen en daarom willen we ook graffityart, breakdancen en hiphop erbij betrekken. Op ons festival komt dus een breakdance battle tussen lokale breakdancers, optredens van hiphoppers uit de buurt, een graffity sessie en een skatecontest. Zo kunnen jullie allemaal zien wat er bij de skatescene hoort en hebben we 1 vet festival met leuke dingen voor iedereen!

Vorig jaar was de bbq 1 van de hoogtepuntjes van de opening van het park dus dat gaan we zeker weer doen! Dit jaar hebben we een byo (bring your own) bbq bedacht. Iedereen kan zelf vlees of wat dan ook meenemen wat dan op de bbq kan zodat ze het daarna zelf kunnen opeten. Wij zorgen voor koelkasten, borden en bestek, broodjes, sauzen etc.

We hebben super toffe sponsors dit jaar zoals NSK, KTB, MountainDew, Skate7 en Barbier Rogier. Tijdens de contest kun je vette prijzen van hen winnen. Meer info? Check onze Facebook en het event! SEE YOU THE 29TH!!!!!!

Het programma van BUST’EM BUSSUM op 29 juli 2017 er als volgt uit:

12.30: inschrijven voor de skate contest en inskaten

13.00 – 15.00: Skate contest

Net zoals vorig jaar willen we starten met een skate contest. Er zijn twee categorieën: tot en met 15jaar en 15+. Er is een jury van skaters die de punten uitreiken en er zijn mooie prijzen te winnen van o.a. SKATE7 en Barbier Rogier!

15:30 – 16:15: Live Shows

We beginnen met een hiphopshow van jongens uit Bussum. Daarna zullen breakdancers uit het Gooi een dance jam doen. Tenslotte is er nog een vette hiphopshow! Verder is er een dj die muziek draait tijdens de contest en de andere onderdelen van het festival.

16:15 – 16:45: Best Trick Contest

Ook een terugkerend onderdeel: de best-trick contest! Laat in 3 minuten je beste tricks zien! De jury beoordeelt en deelt punten uit. Ook hier zijn vette prijzen te winnen!

16:45 – 17:00: Prijsuitreikingen van de finals en de best trick contest

vanaf 17:00: Graffity, BBQ & Chill

Na de prijsuitreiking begint het street-art gedeelte van het event. Je kunt kijken hoe artist het park weer omtoveren tot iets moois, terwijl je lekker in het zonnetje chillt en geniet van de barbecue! We hebben dit jaar een BYO (bring your own) BBQ. Wij regelen koelkasten, een barbecue, broodjes en sauzen en jij kunt zelf je favoriete vlees, vis of vegetarische gerechtje meenemen (kun je dus in de koelkast bewaren). Ook helpen we je met grillen. Hoe chill is dat!